måndag 29 april 2013

Mer på ämnet förminskning....

När man väl blivit medveten om vissa saker och ens grund blivit lite mer stabil att stå på. Då börjar man skönja även väldigt sofistikerade sätt att förminska andra människor på. Dessa människor gör det på olika väldigt raffinerade sätt som ofta inte syns eller märks för det otränade ögat
(de personerna söker sig ofta iofs till svaga människor med vacklande självkänsla)
De lyckas förminska dig och samtidigt höja sig själv genom att upprepa saker som andra har sagt som du mår dåligt över. Sen lägger de gärna till hur fel de tycker personen haft som sagt det och hur de inte kan förstå hur man kan säga nåt sånt.... och sen påminner de dig då och då om detta så du liksom inte glömmer och börjar må bra igen. Och vips så har de även lyckats plantera lite lite agg i dig mot den andra personen som kanske inte ens menat nåt med det som de sagt.

Jag har upptäckt fler sofistikerade sätt att bli förminskad på. Det finns folk som är experter på att fånga upp dina osäkerheter (eller saker du kanske till och med är stolt över och gillar hos dig själv) och sen prata om sig själv och peka på de komplexen.
Exempelvis stå och studera dina armar väldigt länge medan ni pratar och veta om att du är lite stolt över att dina ådror blivit lite tydligare och att man inte längre behöver en arkeolog för att gräva fram dem vid provtagning. Då kan man efter långsamt studerande börja påpeka sina egna armar hur man avskyr sina tydliga blodådror och äcklas av dem för det är ju så fruktansvärt fult och okvinnligt och äckligt att man nästan skäms för att gå i kortärmat. Mycket effektivt på en människa med otränad självkänsla. 

Nu mina vänner ska jag iväg till jobbet och kommer inte hem förrän vid 17 och anländer samtidigt som gästerna så det blir nog inte fler inlägg för idag även om hjärnan svämmar över av alla funderingar och mitt hjärta slår frivolter över att folk verkar vilja läsa mitt svammel.

Ha en fin valborg och var rädda om er!

1 kommentar: