onsdag 22 maj 2013

Prioriteringar

Jag beundrar verkligen de människor som verkar ha någon typ av inbyggd piska på ryggen (avskyr dem även lite i sann  avundsjuk bitterfittestil och kräks lite i munnen, men dock mest beundrar och är imponerad av dem)


De duktiga människor som leker först efter de tråkiga uppgifterna är gjorda. Som viker tvätt och tar hand om disken  och fixar med allt, nattar barnen och SEN har sin egentid. Då, vid det laget är jag död och orkar absolut ingenting!! Jag går ifrån disk och kök och hoppas att något magiskt ska hända, antingen att allt vips blir diskat av en god fe eller hustomte eller att disken lessnar och själv hoppar in i diskmaskinen
(ja, jag har till och med diskmaskin)

Jag avundas alla som klämkäckt gillar att "påta i trädgården" och se alla vackra blommor och få skit under naglarna. Jag vill gärna ha fina blommor men be mig för tusan inte vattna dem om de ska överleva, då får jag nog ha en kaktus eller strandkastanj eller nåt. Skit under naglarna, nejtack!! Och nu sitter säkert någon klämkäck jäkel och tänker att det finns ju trädgårdshandskar, och ja det finns det.... köpte såna men inte fan hjälpte det. Superpiffiga och fina men jag fick inte mer lust för det.
Funderar i svaga stunder på att köpa cerise och svarta arbetsbyxor från Jula men risken är rätt så överhängande att inte ens det kan öka min lust att påta i trädgården eller snickra ihop ett lusthus. Men fina är de!

Jag lyckas alltid hitta någon anledning att inte göra tråkiga uppgifter. Nej men det är ju sol NU ... jag gör det när det är dåligt väder eller ikväll eller någon... helgfri söndag?!? O_o
Jag försöker tycka att det är ok, försöker att inte ha dåligt samvete vilket jag ju givetvis alltid har i sann mammaanda! Försöker intala mig själv att det är som jag prioriterar bort saker för att ta vara på solglimtarna i tillvaron och att jag lever här och nu men det funkar inte riktigt för den misslyckade perfektionisten i mig gråter. Hon som jag spärrat in i en grå cell längst in i mitt undermedvetna, hon som vill ha dymoetiketter på alla lådor med dess innehåll och böckerna i bokstavsordning och kläderna hängandes i färgordning.

Jag önskar att jag hade god framförhållning och var bra på att planera och strukturera och inte stressa ihop saker i sista minuten (även om det brukar bli bra ändå till slut) och jag önskar jag var en sån där drömhustru som gick lite piffigt i sexiga shorts och bikini-bh och klippte gräset och planterade och hade mig och bytte däck på bilen, kunde namnen på alla fotbollsspelare och visste vad offside var. Men jag är inte sån, jag är bara jag med allt vad det innebär och försöker lära mig att det är ok, jag är bra som jag är, jag duger, jag är Good Enough ;-) (lovar att rapportera när jag lyckats)

Puss från prettowannabe 

8 kommentarer:

 1. Är så ledsen att Du fick dessa gener från Din mamma, MEN jag tycker vi blev förbaskat BRA ändå !!! Älskar Dig! ♥

  SvaraRadera
 2. Så ledsen att Du fick dessa gener från Din mamma, MEN jag tycker vi blev himla BRA ändå :)))) ♥

  SvaraRadera
 3. Nu kom det kanske två ggr :)

  SvaraRadera
 4. Jag tror bara att det finns TVÅ personer i hela Sverige som uppnår det du beskriver och det är Pernilla Wahlgren och Charlotte Perrelli (skrev hon fördomsfullt)... Du är bäst som du är!
  Sen måste jag säga/skriva att jag gillar din blogg och kommer att fortsätta läsa den. /Maria

  SvaraRadera
 5. Jag gillar inte att påta i trädgården, jag gör det för annars klagar mina supernitiska o pedantiska pensionärsgrannar....
  Hade jag inte haft ett sådant stort kontrollbehov hade gärna någon städfirma fått komma hit och städa. Hade matkassarna som levereras via de stora mataffärerna passat mina matkrav hade jag mer än gärna låtit dem leverera min mat, ännu bättre om de kunde inkludera 511 mellanmål samt extra fettrik kost till min son.
  Enda gången jag uppskattar att tvätta är när loppisfynd snabbt ska fräschas upp så de kan användas :)
  Men visst handlar det om att prioritera: Jag kollar nästan aldrig på tv, utan på kvällarna gör jag ordning mina måsten, lägger mig 21:00 för att orka gå upp 04:30 för att hinna med resten som behövs inför dagen....

  Det är inte alltid kul att vara en som prioriterar, planerar och gör alla måsten. Ibland hade det varit jävligt skönt att slippa o faktiskt bara vara, ta det som det kommer o skita i att vara så jävla duktig alltid. Men för mig finns "tyvärr" inget annat val....släpper jag kontrollen är jag rädd för att återgå till som det var innan....

  O du, jag gillar dig precis som du är!
  PUSS

  SvaraRadera
 6. Jaha - tre kommentarer från mig - UPP I RÖK !?!?!

  SvaraRadera
 7. Heeej! Jag pendlar mellan att skratta, bli tårögd och nicka igenkännande (samtidigt som jag ler lite snett..) när jag läser dina inlägg. Varför har du inte skrivit blogg förut?? Och nu när du börjat - sluta för gud skull inte!! Du gör det förbannat bra! ;)

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera